onsdag 1. desember 2010

Nya fina dyk idag

Linda och jag gjorde två nya, fantastiska dyk idag. Nu var det väggdyk som avslutades med en gedigen korallträdgård, se bild ovan. Det är bara så enormt vackert!
Filip och Erik har också gjort stora framsteg idag. Filip har lärt sig dyka i poolen från stående, och i tillägg har han försökt sig på en volt. men det största framsteget står Erik för. Han hoppar nu i från kanten utan att någon håller han i händerna. Flythjälp vill han fortfarande inte ha. Detta har resulterat i helt frivilliga små simturer under vattnet för den lille vännen! Han är så stolt nu. Det är helt tydligt att han har velat det en stund, men inte vågat. Men nu får vi verkligen passa på honom.
Vi har tänkt lite mer på skillnader mot Thailand. Det är definitivt mer organiserat här, allt fungerar. Det är nog mer västligt, och också fattiga människor har många av de tingena vi förbinder med väst. Men många bor i skjul. Maten är mycket bättre nu, men den är också mer västlig. De är nog färgade av både spansk och engelsk kolonialmakt. Thailand är mer genuint, utan kolonialinflytande. De är katoliker här. Folk verkar ärliga, men inte så intresserade av oss turister som thailändarna. Kanske med undantag av personalen där vi bor nu. Detta stället rekommenderas för de som skall resa i trakterna, Polaris Beach and Dive Resort.

Barnen sover, roen har lagt sig. Nu skall jag hämta glas till oss så att vi kan fortsätta på det goda vinet från igår!
Posted by Picasa

Vad ska du ha, brorsan?

Posted by Picasa