tirsdag 21. februar 2012

Vi reser till Banda Islands


Vi har ändrat lite på våra resplaner. Vi reser inte till Saparua, men till Banda Islands idag från Ambon. Vi tar en färja kl 17 som är framme vid midnatt. Så blir vi där till söndag 26 då vi tar samma båt tillbaka, för att flyga till Jakarta 27 feb. Banda Islands är paradisöar men världsklassdykning.
Vi har det jättebra. Där vi är nu är inte många turister. Det kan vi inte riktigt förstå. Det är otroligt fint här. Människorna är snälla och hjälpsamma, många pratar hygglig engelska. Allt är väldigt billigt. Jag tror nog att detta kan bli det nya Thailand. Vi får se. Dykningen har varit helt otrolig. Superklart vatten och sprudlande med liv överallt. På ett och samma dyk här kan vi se alla sakerna vi har sett på 50 dyk i Thailand!
Jag vet inte om vi har internett dit vi kommer nu de kommande 5 d. Man skall aldrig säga aldrig. Vi trodde ju inte de hade här heller. Till och med i de fattigaste byarna, där folk är som benrangel och knappt äger trasorna de har på kroppen, har alla mobiltelefon med kamera... Världen är konstig.

Och på bilden ser ni Colleman shrimps, inne i en Fire Sea Urchin.
Posted by Picasa