tirsdag 7. desember 2010

Strandliv

Hej alla där hemma. Lita på att vi har det bra! Filip och Erik.
Posted by Picasa

Absolut beachfront

Posted by Picasa

Absolut beachfront

10 m till vattnet. Kritvit sand...
Posted by Picasa

Bounty Beach Malapascua


Eller Long Beach. Den är både vit, lång och minner om Bounty... Fantastiskt vackert. Tankarna går lite till norra stranden på Koh Lipe (vid Andaman) eller udden för snorkling på Koh Kradan. Det är väldigt lagom här av allt, lite som Koh Hai. Vi hittade ett fint resort, helt nybyggt, som heter Ocean Vida och drives av en kvinna från Schweiz. Vi var de första som bodde i detta rummet, och de satte upp gardinerna efter vi flyttat in bagaget. Härligt! God komfort. Det kan bemärkas att komforten generellt har varit lite högre här än i Thailand. Vi har t ex inte haft någta obekväma sängar alls här. Men fattigdommen är slående detta till trots. Jag tror att den sociala klasskillnaden är större här i Thailand, för att inte prata om i jämförelse med Norge eller Sverige...
Imorgon skall jag dyka kl 5.00 för att se Tresher sharks (hajar) komma och bli rensade i huden av fiskar. Snart dags att gå och lägga sig. Linda skall sen ut på en två-dykstur till Gato Island, ett känt dykställe här i Filippinerna. Filip och Erik har det bra. De har badat massor idag i havet, nu när vi inte har pool. Maten är fortfarande mycket bra, om än inte så raffinerad som i Thailand. Mer likt hemma... Barnen har flera saker de mer än gärna äter, så det är heller inget problem. Ingen av oss har heller behövt bli sjuka. Hoppas ni där hemma har det bra i julförberedelsens tid!
Posted by Picasa

Första natten

Vi bodde första natten på Blue Water på Malapascua. Vi trivdes inte helt, så vi valde att shoppa runt lite. Det var ganska mcyket ledigt till trots för att de menar det är högsäsong. Med andra ord hade man inte behövt beställa på förhand. Så då vet vi det till nästa gång.
Posted by Picasa

Båt från Maya till Malapascua

Posted by Picasa