fredag 10. desember 2010

Dauin - her kommer vi!

Idag har vi förflyttat oss långt. Vi lämnade Malapascua kl 8 med båt till Maya. Sen bil sju timmar från nord- till sydspetsen av ön Cebu med matstopp på mitten. Så båt igen över till ön Negros.. Där blev vi hämtade av det nya hotellets folk för en sista liten timma i bil det helt fantastisk fina Pura Vida.
Dagarna på Malapascua har varit lata och fina. Vi bodda mycket bra som jag tidigare skrev i ett helt nybyggt resort med trevliga ägare. Det var de som rekommenderade oss Pura Vida. Linda hade två heldagar med dykning när jag var tillsammans med barnen. Erik och jag har varit lite förkyldat. Vi har badat mycket i havet, och emellanåt svalkat oss med Ice Tea som ungarna tycker om. Förresten har båda plötsligt börjat älska mango. Som ni ser på bilden ovan kunde nog barnen önskat sig tillgång till pool. Man tager vad man haver tänkte Erik när han satte sig att bada i fotbadet utanför dykshopen!
En av dagarna kom det plötsligt en man ner till oss i strandkanten. Det var Rickard Ohlsson (ortoped i Tönsberg, nu i Bergen)!!! Det var kul! han har vi umgåtts en del med de sista dagarna, och vi gjorde gemensam resa ned till Cebu City idag. Han var på väg vidare till Boracay med flyg imorgon. Världen är verkligen liten!
Impulsiva som vi är bestämde vi igår att vi idag skulle vidare til Dauin utanför Dumaguete på Negros. Det ser vid första anblicken här ikväll ut att vara ett gott val!
Posted by Picasa